(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
VÝBORNÝ DOMÁCÍ BAILEYS
Potřebné ingredience
5 plechovek zahuštěného slazeného mléka salko (TATRA)
1 litr zahuštěného neslazeného mléka (TATRA)
1,5L rumu
3 dcl amareta
Postup přípravy
Slazená mléka ponoříme do hrnce s ručníkem nebo jiným kouskem látky na dně a vaříme 1 hodinu. Pak plechovky otočíme a vaříme další hodinu. Necháme vychladnout. Slazená a neslazená mléka nalejeme do mísy společně s rumem a amaretem a mixujeme do úplného zjemnění.
Doporučuji mixovat s jedním litrem rumu a pak podle chuti rum a amareto přidávat.
Slijeme do lahví od rumu a dáme do lednice. Nemusí se nechávat uležet. Může se bumbat hned :o)
Z tohoto množství, máte přes 3,5l výborného domácího BAILEYS.
Velice vhodné na vánoce.
Dělám to i pro děti bez rumu. Moc jim to chutná.
Přeji dobrou chuť :o)
Doporučuji mixovat s jedním litrem rumu a pak podle chuti rum a amareto přidávat.
Slijeme do lahví od rumu a dáme do lednice. Nemusí se nechávat uležet. Může se bumbat hned :o)
Z tohoto množství, máte přes 3,5l výborného domácího BAILEYS.
Velice vhodné na vánoce.
Dělám to i pro děti bez rumu. Moc jim to chutná.
Přeji dobrou chuť :o)
Sundáme z plechovek papíry. A dáme vařit do hrnce s kouskem látky na dně. Nedělá to takový randál.
Takto vaříme 1 hodinu. Plechovky obrátíme a vaříme další hodinu. Během vaření je potřeba vodu dolévat, aby byly plechovky stále ponořené.
Po vychladnutí, všechna mléka a litr rumu nalejeme do mísy a mixujeme.
Mixujeme buď tyčovým mixérem nebo šlehačem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé